KENAPA BISNES SHAKLEE DIGELAR BUILT TO LAST???

bisnes yang mudah, bisnes modal rendah

"tengok anak kita tembam, macam kena pam. Jadi, saya study, pasal Shaklee. Apa sebenarnya yang bagus, pasal Shaklee ni? Kemudian, saya jumpa, beberapa perkara. Yang pertama, produk Shaklee berasaskan sains. Ye lah, kita ni kan Engineer. Bijak pandai juga lah. Mana boleh beli apa-apa makanan atau vitamin, hanya sebab, ada label makanan sunnah. Betul tak? Nombor dua, Bila kita ada produk yang strong, income kita berasaskan jualan. Tak perlu beli stok beribu ringgit. Setakat nak kaya, senang je. Tapi nak bina legasi untuk generasi (anak, cucu, cicit, etc) akan datang, itu lebih utama. Dan yang ketiga, sebab yang paling saya suka, bisnes Shaklee sangat scaleable. Maksudnya, kalau kita ada kedai, kedai makan contohnya, kalau nak kembangkan perniagaan, kita perlu buka lagi satu kedai makan. Nak buka kedai makan, perlukan belanja berpuluh ribu ringgit lagi. Kita register ahli tak sampai RM100 pun kan? "

Petikan di atas dari ceramah Master Zainul dan Master Lyna Noh -Shaklee Convention 2017

Yup Shaklee adalah sebuah bisnes yang " Built to Last" sampai anak, cucu, cicit nanti. Kita membina sebuah legasi perniagaan yang boleh diwarisi oleh anak cucu. Tak ker untung namanya. Bermula dengan yuran keahlian yang serendah Rm69 dah boleh start bisnes Shaklee. Nak keahlian PERCUMA??? pun boleh sangat. Kalau nak tahu macam mana boleh roger Kak Nab naaa.

Bagaimana engineer, doktor, lawyer yang mempunyai profesion stabil sebegitu boleh berhenti kerja dan fokus kepada Shaklee. Pasti ada sebab dan big WHY kan. Semestinya mereka yang bijak pandai ini tidak mudah membeli produk yang sembarangan. Sudah semestinya mereka ini menyemak terlebih dahulu adakah produk yang dibeli mempunyai jurnal dan study yang kukuh. Ada bukti ke? atau takat claim jer.

Jadi apa yang SANGAT- SANGAT membezakan Shaklee dengan jenama lain?? Baca Di Sini

Mula- mula dulu Kak Nab pun anggap Shaklee ni sama jer seperti MLM lain. tapi lepas tahu pasal Shaklee rasa tak salah lagi Kak Nab pilih Shaklee. Dari produk Shaklee hingga sistemnya memang berbeza.

Memang rata- rata jenama lain claim mereka adalah produk organik, 100% natural, ada research , ada study, dibuat oleh doktor and so on... tapi kenapa kak nab masih cakap Shaklee berbeza??? Baca Link Ni.

Jadi anda- anda yang memang serius nak join Shaklee. Nak bina legasi bisnes sampai anak cucu , cicit insyaALLAH. Whatsapp "Bis Shaklee" ke 013 3860068.








Kak Nab

A WAHM of a boy and a girl .Alhamdulillah.

No comments:

Post a Comment