HILANGKAN BATUK BERKAHAK DENGAN CARA MUDAH INI ! MANA TAHU BERHASIL.

Batuk berkahak memang merisaukan, lagi- lagi sekiranya berlanjutan. Kesian kat anak apa ntah lagi mak bapak  kan?? rasa time tu jugak nak bagi baik.

antara amalan tradisional nak kurangkan batuk dan kahak yang pernah kak nab amalkan ialah:

MADU- memang sangat bagus amalkan minum madu. Madu bukan hanya boleh dibuat minum malah boleh disapu dimuka jugak tau. Untuk kecantikan. hehehe. Orang perempuan mesti suka bab- bab cantik ni kan (iklan kecantikan sikit ..hihi)

Madu campur dengan perahan lemon .. sedap sangat tau dan memang bagus untuk batuk, selsema, sakit tekak, dan hangpa nak turunkan berat badan?? haa memang sesuai sangatlah minum madu dan perahan lemon hari- hari . :-)

NENAS- Paling sedap antara yang sedap semestinya nenas madu johor. Blend jadi jus memang rasa nak minum satu jug. Dahlah wangi nenas ni tambah dengan manis memang sambil potong sambil masuk mulut hihi. Salah satu tips untuk batuk berkahak ialah minum jus nenas campur madu. Hangpa bayang..Nenas MADU campuqqqq MADU.. sedapppppp.

BAWANG PUTIH- Yang ni memang tak samalah seperti dua tips di atas naaa.. sebab yang ni pedas woo.
Bawang putih memang semua orang tahu fungsi antibakteria yang bagus. Zaman Rasulullah pun ada sahabat yang sapu bawang putih untuk tujuan kesihatan. Untuk yang berkahak tu boleh try kupas 1 ulas bawang putih. Ketuk sikit supaya bawang putih tu hancur sikit. Masukkan bawang putih dalam air panas sikit jer.. kang rendam dalam satu mug jenuh tak boleh abis.

Boleh juga lenyekkan beberapa ulas bawang putih dalam minyak zaitun dan sapu di tekak, dada dan belakang badan anak- anak yang sedang batuk.

Bagi yang rajin lagi, bolehlah bakar beberapa ulas bawang putih dan makan terus camtu. Yang ni sedap rasa cam kacang jer. Tapi tak semua orang suka sebab ada bau sikit- sikit. Mak pak boleh try mana tahu berhasil untuk anda dan anak anda. 


Selain itu, Kak Nab memang bagi anak- anak makan Omegaguard Shaklee. Bagus untuk batuk berkahak dan selsema, sangat disarankan juga untuk mereka yang eczema dan asthma. Anak- anak kak nab yang makan Omegaguard Shaklee memang menunjukkan perubahan yang sangat positif. Batuk dan selsema dah segan- segan nak muncul. Alhamdulillah. 

fungsi omegaguard shaklee

kebaikan omegaguard shaklee


Kakak ipar, adik ipar dan anak saudara kak nab juga bagi anak- anak mereka Omegaguard Shaklee. Ada yang asthma sampai pakai neb dan ada yang eczema. Lepas amalkan Omegaguard Shaklee mereka sangat berpuashati. Semua bagi feedback senyum lebaqqq. Anak dah jarang kena asthma, kahak mudah cair, tak payah pening nak pergi klinik pakai neb jer, eczema anak dah kering dan tiada eczema baru muncul. Ini antara feedback Kak Nab terima dari mereka. Alhamdulillah mereka lega bila nampak anak makin sihat.

Order Omegaguard hari ini juga. Macam mana nak order??
Whatsapp "omega" ke 013 3860068

atau boleh beli terus dengan klik jer butang di bawah dan ikuti langkah- langkah pembelian yang super senang.


Jangan tunggu lagi, order Omegaguard anda segera. Kesihatan lebih utama. 






Kak Nab

A WAHM of a boy and a girl .Alhamdulillah.

No comments:

Post a Comment