KENAPA BADAN ANDA PERLUKAN VITAMIN DAN MINERAL ???


Vitamin dan mineral adalah nutrien penting yang bertindak bersama-sama. Vitamin dan mineral melakukan beratus-ratus peranan dalam badan. Antaranya membantu menyokong tulang, menyembuhkan luka dan meningkatkan sistem imun anda. Ianya juga menukar makanan kepada tenaga, dan membaiki kerosakan sel. Woo..sangat penting untuk pastikan badan anda cukup vitamin dan mineral.


KENAPA NUTRIEN SANGAT PENTING UNTUK BADAN ANDA??
Setiap hari, badan anda menghasilkan kulit, otot, dan tulang. Ini mengharubirukan darah merah yang membawa nutrien dan oksigen ke kawasan- kawasan terpencil dalam badan, dan ia menghantar isyarat saraf beribu-ribu batu jauhnya. Tetapi untuk melakukan semua ini, badan anda memerlukan beberapa bahan-bahan mentah. Ini termasuk sekurang-kurangnya 30 vitamin, mineral, dan komponen pemakanan yang diperlukan oleh badan anda tetapi tidak boleh dihasilkan sendiri dalam jumlah yang mencukupi.

SETIAP HARI KITA PERLUKAN VITAMIN DAN MINERAL YANG CUKUP???
ERKKK...ABIS KALAU SEHARI, SEBULAN, SETAHUN , BERTAHUN - TAHUN DAH TAK CUKUP VITAMIN APA JADI??? BANYAKLAH LOMPONG NYA KAN??

Sebahagian daripada peranan penting vitamin:
  • Pembentukan tulang akan menjadi mustahil tanpa vitamin A, D, dan K. 
  • Vitamin A juga membantu mengekalkan sel-sel sihat dan melindungi penglihatan anda. Vitamin A diperlukan untuk melindungi penglihatan.
  • Tanpa vitamin E, badan anda akan mempunyai kesukaran menyerap dan menyimpan vitamin A.
  • Vitamin E juga bertindak sebagai antioksidan (sebatian yang membantu melindungi tubuh daripada kerosakan daripada molekul tidak stabil).

Adakah vitamin dalam badan anda sudah cukup? Adakah anda makan dengan seimbang dan cukup semua nutrisi yang diperlukan untuk badan anda bekerja hari ini???

Dapatkan vitamin semulajadi untuk menampung lompong- lompong kekurangan nutrisi dalam badan hari ini juga.

Whatsapp " Shaklee" ke 013 3860068 Sekarang.

Jom pakat jadi sihat!
* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Kak Nab

A WAHM of a boy and a girl .Alhamdulillah.

No comments:

Post a Comment