SOALAN CEPU EMAS YANG PALING KERAP DITANYA BILA NAK BISNES YANG SUPERHEBAT

Bila kita nak join satu- satu bisnes tu mesti banyak soalan berlegar- legar dalam kepala kan?. Cam mana nanti. Lepas ni kena buat apa? dan apa saya dapat selepas join bisnes ni. 


SOALAN PERTAMA : KENA DAFTAR AHLI KE KALAU NAK BUAT BISNES SHAKLEE??

Yup, sudah pasti kena daftar sebagai ahli dan terus melayakkan diri jadi pengedar Shaklee. 
Yuran keahlian hanya RM69 untuk semenanjung dan RM79 utk Sabah/ Sarawak.

Selepas selesai proses pendaftaran keahlian. Anda akan dapat Member kit Shaklee. Dapat member kit jer ke..tapi cam mana saya nak niaga nanti?? ooo tunggu dulu..teruskan membaca naaa...


SOALAN KEDUA : SAYA DAPAT APA DENGAN BISNES SHAKLEE NI? DALAM ERTI KATA LAIN APA BENEFIT YANG ADA PADA SHAKLEE??

Benefit?? Oh Banyak sekali.

Sepertimana dalam perniagaan lain kita akan dapat untung dari hasil jualan iaitu dipanggil untung runcit. 
Sebagai contoh jual Nasi Lemak RM2.50 tapi untung kita dapat lepas tolak modal ialah RM1.00 untuk setiap satu bungkus nasi Lemak tu. 

Dengan berbisnes Shaklee anda bukan hanya dapat untung runcit seperti bisnes- bisnes lain , malah dapat bonus lagi. Jadinya ada 2 benefit asas dalam shaklee iaitu :

1. Untung Runcit iaitu untung jualan seperti bisnes lain.
2. Cash Bonus  yang akan di masukkan ke dalam akaun kita pada setiap tengah bulan pada bulan berikutnya. Cam mana nak dapat cash bonus ?? 
Setiap produk shaklee ada point . So anda hanya perlu kumpul point tu untuk melayakkan diri dapat bonus berupa wang tunai.

dah lah dapat beli produk shaklee dengan harga ahli yang jauh lebih murah. Bila berbisnes shaklee dapat pulak untung runcit yang sangat berbaloi. Pulak tu dapat extra cash bonus lagi . Itu baru untung asas jer.. banyak lagi kelebihan bershaklee seperti car bonus, insentif melancong!! dan banyak lagi.

SOALAN KETIGA :BISNES SHAKLEE NI BOLEH BERJAYA KE? ADA POTENSI KE SEBENARNYA?

Kalau anda nak tahu, ramai dikalangan ahli Shaklee adalah bekas Jurutera, Doktor dan Guru. Berhenti kerja untuk mengembangkan bisnes Shaklee. Sampaikan bila isteri sudah berjaya , suami pon turut sama berhenti kerja dan berbisnes Shaklee bersama. Kerana "Shaklee is a Family Business" speaking skit..hihi.

Sudah pasti mereka- meraka ni telah mengecapi kejayaan berlipat kali ganda, sehingga boleh berhenti dari profesion yang stabil sebegitu dan fokus dengan bisnes Shaklee sepenuh masa. Kan???


SOALAN KEEMPAT: KENA SELALU BUAT PERJUMPAAN KE? TAPI SAYA MEMANG TAK DER MASA UNTUK SEMUA TU.

Tiada sebarang perjumpaan wajib yang ditetapkan. Tapi kalau suka jumpa face to face.. tak der masalah.. Yang pasti bisnes Shaklee sangat mudah. Ada telefon dan internet pon dah boleh mula berniaga shaklee. Tak perlu sampai kena pakai suit, coat dan bergaya baru boleh berniaga.

Kebanyakkan yang berbisnes Shaklee ni golongan wanita dan ibu- ibu. Kebiasaannya memang coaching secara online dan lagi menariknya bila dah mendaftar jadi ahli Shaklee dengan team Kak Nab ..anda akan dimasukkan ke satu group yang sangat lengkap dengan sharing dan ilmu.. Dalam group tu boleh belajar macam- macam berkaitan Shaklee dan kerohanian juga. Sangat banyak ilmu bermanfaat dan mudah nak buat rujukan. Dan sudah pasti ada guide dan tunjuk ajar dari pakar. Memang untung sangat!


banyak lagi soalan cepu emas atau FAQ yang biasa ditanya. Kak Nab akan sambung di entry yang seterusnya naa.. rajin- rajinlah baca ;-)


pada yang serius berminat nak sertai team Kak Nab dalam bisnes Shaklee boleh Hubungi Kak Nab di :
Whatsapp 013 3860068.

Nanti kita sembang di Whatsapp naa ..


Kak Nab

A WAHM of a boy and a girl .Alhamdulillah.

No comments:

Post a Comment