PRODUK ANTI AGING (ANTI PENUAAN) TERBAIK BERASASKAN SUMBER KANDUNGAN DARI ALQURAN

ALLAH SWT berfirman maksudnya:
"DIA menumbuhkan bagi kamu dengan air hujan itu tanam- tanaman zaitun, kurma, anggur dan segala jenis buah- buahan. Sesunguhnya pada yang demikian itu benar- benar ada tanda (kekuasaan Allah) bagi kaum yang memikirkan."
(An- Nahl:11)


ALLAH SWT menyebutkan perkataan "anggur" atau dalam bahasa arab di panggil "al-inab" beberapa kali di dalam Al-Quran. Anggur dikategorikan sebagai nikmat yang ALLAH berikan kepada hamba- hambaNYA di dunia ini dan akhirat juga.

Anggur merupakan buah paling utama dan ternyata banyak manfaatnya.

Anggur adalah salah satu daripada TIGA RAJA buah- buahan iaitu anggur, ruthab dan tin.

Unsur- unsur yang terdapat di dalam Anggur:
Anggur kaya dengan unsur- unsur gula yang mencapai 15%, 7% di antaranya adalah glukosa. Semakin matang anggur itu semakin banyak kandungannya.

Anggur adalah buah yang paling ringan kandungan gulanya dah mudah dicerna serta diserap tubuh.

Anggur ini mengandungi unsur protein sebanyak 1.2% dan lemak(minyak) sebanyak 1.5%.

ANGGUR DALAM TINJAUAN KEDOKTORAN
1. Anggur memiliki pengaruh melembutkan usus. Oleh itu, buah ini sering dimakan oleh mereka yang sukar buang air besar.

2. Anggur juga dapat melancarkan kencingmengurangkan kandungan asid uric dalam darah. Asid Urik adalah zat  yang cukup merbahaya kepada kesihatan. Ianya dapat melakukan penetrasi pada sendi dan menyebabkan  rasa sakit yang luarbiasa, sebagai contoh penyakit sengal- sengal sendi.

3. Glukosa yang terkandung dalam anggur dapat membantu memelihara keselamatan hati (liver), mengaktifkan tugas- tugasnya dan dapat menambahkan sekresinya (secretion) dalam menghasilkan cairan hempedu.

Jus perahan anggur memiliki fungsi terbaik untuk pembersihan kahak dan batuk. Hebat kan??

Ternyata memang sudah jelas dan terang khasiat anggur memang tak dapat disangkal lagi sehingga digelar sebagai antara 3 Raja Buah. Diperkukuh dengan ayat - ayat Al -Quran yang jelas menyebut tentang anggur. 

sebahagian firman ALLAH SWT bermaksud "....Sesungguhnya pada yang demikian itu benar- benar ada tanda (kekuasaan ALLAH) bagi kaum yang memikirkan." (An- Nahl:11)

Sudah pasti khasiat anggur ini bukan calang- calang. Sehingga ALLAH menyebutnya di dalam AL- Quran lebih dari sekali!.. Subhanallah.

APA KAITAN ANGGUR DAN SHAKLEE??
Saintis Shaklee telah menelusuri khasiat anggur ini dan mengkaji secara terperinci sehingga terhasilnya Jus Anggur Vivix Shaklee. Revolusi penemuan Shaklee menghasilkan minuman campuran botani Vivix. Minuman campuran botani Vivix merupakan penemuan dalam pemakanan polifenol.


Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum, Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel antipenuaan.


KEHEBATAN ANGGUR MUSCADINE YANG TERDAPAT DALAM VIVIX..MASHAALLAH!!
 • Anggur Muscadine mengandungi 6 kali ganda lebih resveratrol berbanding anggur merah.
 • Anggur Muscadine adalah satu- satunya anggur yang mengandungi Ellagic Acid.
 • Anggur Muscadine mempunyai kandungan fiber lebih tinggi daripada Oat dan Nasi.
 • Anggur Muscadine adalah anggur yang mempunyai 40 kali ganda tahap antioksidan berbanding mana- mana anggur merah yang lain. 

Menurut kajian, Ellagic acid mempunyai kebolehan melawan kanser dan tumor. Ellagic acid dikategorikan sebagai salah satu cara  untuk mencegah kanser. Indah sungguh ciptaan ALLAH yang terdapat di dalam Anggur Muscadine ini.


KENAPA ANDA PERLUKAN VIVIX HARI INI JUGA?
Setiap hari sel anda diserang dengan tekanan, diet tidak seimbang dan toksin alam sekitar. Lebih banyak serangan dihadapi, lebih tinggilah peluang mendapat penyakit berkaitan kesan penuaan yang bakal anda hadapi. 

Lindungi sel- sel tubuh anda secara semulajadi dengan Vivix Shaklee yang telah diuji secara Klinikal dan terdiri daripada bahan - bahan semulajadi DAN HALAL.!

SAKIT ITU MAHAL. JADI BERUSAHA UNTUK KEKAL SIHAT . ITU LEBIH BAIK.

Order terus Sebotol Vivix hari ini juga:

Tekan butang "Beli Sekarang" dan ikuti langkah- langkah pembelian yang telah ditetapkan.NAK PENJIMATAN BERGANDA??
Whatsapp "Vivix" Ke
013.3860068

Nabisah Bibi Imbichi
Pengedar Shaklee Berdaftar
(Sid: 1215924)


* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.Kak Nab

A WAHM of a boy and a girl .Alhamdulillah.

4 comments:

 1. Saya memang minum vivix setiap hari walaupun belum ada penyakit.

  ReplyDelete
 2. Saya memang minum vivix setiap hari walaupun belum ada penyakit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. bagus tu Adam, vivix memang vitamin terbaik untuk satu badan. Bagi yang dah minum vivix pasti tahu keberkesanannya :-)

   Delete