KENAPA WANITA HAMIL PERLUKAN VITAMIN?


Seorang ibu hamil harus memenuhi pelbagai keperluan makanan berkualiti dan juga keperluan khusus lain bagi janin yang dikandungnya.
Ibu yang hamil memerlukan jumlah makanan yang mencukupi dan seimbang nutrisinya bagi janin semasa dalam kandungan dan setelah melahirkan sehingga selesai tempoh penyusuan.

Ibu yang hamil dan menyusukan harus berusaha semaksimum mungkin untuk mengambil makanan tambahan agar boleh memenuhi keperluan ibu tersebut dan anak yang dikandung dan disusui.

ANDA KENA TENGOK VIDEO NI SAMPAI HABIS :Janin membesar dan berkembang dengan cepat, dari memiliki satu sel sehingga jutaan sel. Pembentukan plasenta dan perkembangannya sangat penting untuk menghantar nutrisi dan oksigen kepada janin.

Karbohidrat dan lemak misalnya, akan memberikan tenaga tambahan. Begitu juga dengan protein, vitamin A, vitamin C dan vitamin K yang diperlukan untuk perkembangan tubuh anak, tulang, gigi dan darah.

Apa yang kita makan mencorakkan kesihatan kita dan bayi dalam kandungan. Buat pilihan terbaik dalam pemakanan anda hari ini juga. 

DAPATKAN KONSULTASI VITAMIN YANG SESUAI UNTUK  IBU HAMIL HARI INI JUGA. WHATSAPP "SET HAMIL" KE 013 3860068 SEKARANG.


Nabisah Bibi Imbichi
Pengedar Shaklee Berdaftar
(Sid: 1215924)Kak Nab

A WAHM of a boy and a girl .Alhamdulillah.

No comments:

Post a Comment