VITAMIN C SHAKLEE UNTUK KULIT CANTIK PART 1

Vitamin C ni untuk Apa sebenaqnya?
Fungsi Vitamin C Membantu melicinkan kulit dan pudarkan bintik-bintik hitam. Ia juga memusnahkan radikal bebas yang menyebabkan kekenduran dan perubahan penuaan yang lain. Memang kena sangat amik Vitamin C untul kulit flawless kan??Kenapa Vitamin C Shaklee diberi nama SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS?

Keistimewaan Teknologi Sustained Release

Sustained release bermaksud perlepasan secara perlahan-lahan.Apa hebatnya teknologi sustained release yang ada pada Vitamin C Shaklee?
1. Sustained (or, Time) Release
Teknologi pelepasan masa. Di mana ia mampu dilepaskan 100mg setiap 1 jam selama 5 jam tanpa henti  mengikut pattern tertentu bagi menjamin penyerapan .Vitamin C dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah dalam badan mengikut masa tertentu.

2. Kebanyakan Vitamin C di pasaran hanya boleh bertahan selama 2 jam atau kurang. Shaklee Sustained Release Vita-C Plus pula antara 3 hingga 6 jam tu.

3. Vitamin C- Vitamin larut air. 
Maknanya ,mudah larut di dalam air.
TANPA sifat Time Release ini, vitamin larut air ini akan terus diserap ke dalam aliran darah dengan PANTAS, tanpa mengira berapa besar dos vitamin tersebut, ianya akan dilepaskan ke dalam urine (air kencing) dalam masa 2-3 jam. Dinasihatkan minum air secukupnya sekurang-kurangnya 2 hingga 3 liter sehari.

4.Sustained Release Supplement - meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan), serta menstabilkan paras darah waktu siang serta malam.

 Sebotol SR Vita-C Plus Shaklee mengandungi 180 tablets dan boleh bertahan sehingga 2-6 bulan . Sangat berbaloi dengan kesan dan teknologi penyerapannya.

Nak rasai keberkesanan Sustained Released Vita-C Plus Shaklee??
Whatsapp ke Nombor di bawah Kak Nab
013.3860068
(Sid: 1215924)


Kak Nab

A WAHM of a boy and a girl .Alhamdulillah.

No comments:

Post a Comment