PENGALAMAN SEBENAR KAK NAB: KENAPA SHAKLEE TERBAIK??

Bila mula- mula dulu, sebelum Kak Nab decide nak makan Shaklee, memang banyaklah Kak Nab browse dan baca sana sini. Haruslah kena banyak mencari dan mengkaji.
Asalnya nak try set penyusuan dan alang- alang dalam pantang..so Kak Nab Google lah apa set yang paling mendapat review mengancam. Memang rata- rata cadangkan shaklee. Asal google jer keluar set Shaklee ni. Asal Shaklee jer, memang dalam google..heheh.Memang dia je..selidik punya selidik dengan kawan Kak Nab rupanya dia memang pengguna Shaklee. Jadi ahli lagi. Patutlah kulit flawless dan tak pernah pon nak mengadu stress ka..susu tak cukup ka. dan dengan anak yang ramai tu dia tetap nampak energetic dan fresh.. Lagilah menarik di situ kan?

Semua review, feedback dan testimoni pasal shaklee ni hebat- hebat belaka. Tak pernah google dan jumpa makan shaklee dapat kesan sampingan yang negatif. lagilah Kak Nab teruja nak try.

So Kak Nab pon sembang dengan kawan Kak Nab tu dan deal nak amik set penyusuan paling basic dulu. Try ESP dan alfalfa lepas tu add on B complex dan kemudian Ostematrix. Kak Nab memang seorang yang sangat sangat tak berani nak makan supplement atau ubat- ubat ni.. perkara paling dirisaukan ialah ..TAK BAHAYA KAT BUAH PINGGANG KA ?? bertubi- tubi Kak Nab tanya kawan tu dulu..kesian kat dia..hihi..bukan apa..time tu tak dak ilmu dan risau punya pasal.. 

Padahal tak dak pon kajian yang menunjukkan makan suplemen akan buat buah pinggang rosak. Ramai jaa orang yang makan ayam, daging , nasi dan makanan lain tau- tau dapat sakit buah pinggang..Nauzubillah hi Minzalik. Mintak ALLAH lindung .

Tak makan supplemen pon memang boleh dapat penyakit kalau tak ubah gaya hidup dan pemakanan harian. Betol dak?? Dok makan maggi, ayam goreng hari- hari, roti canai, segala yang berlemak berminyak campuqqq pulak dengan teh tarik , segala air manis dan berkaffein, makan nasi pon sampai dua pinggan, dan tak bersenam. Sahlah semua tu bukan makanan seimbang kan. 

Bukan hanya tak seimbang malah tak sihat untuk di amalkan dengan kerap. Dah banyak lompong kekurangan nutrien dalam kehidupan harian kita. Tu pasal kita kena support badan kita dengan suplemen atau makanan tambahan. Bila dah join Shaklee dan banyak membaca baru Kak Nab nampak kenapa perlunya suplemen. Sangat perlu lagi- lagi dengan gaya hidup dan pemakanan kita hari ini. 

Lepas ambil set penyusuan basic  tu. Kak Nab alami kesan positif yang sangatlah best. Tanpa disedari rasa badan sangat fresh. dan tidur sekejap pon dah cukup. walhal time tu tengah pantang. Kalau ikut time pantang anak sulung tanpa Shaklee memang nak tidoqq jaa.. serius penat lebih- lebih lagi baby berjaga dan sepanjang malam dan tak bagi ummi tidoqq..uwaaa.

Anak kedua Kak Nab premature, so baby kat hospital. ingat lagi selama 50 hari kami berulang dari putrajaya ke HKL ..jauh tu ..lebih- lebih lagi kena redah jem dan kalau ujan kat KL  tu mau sakit pinggang dok dalam kereta. Apa ntah lagi untuk ibu yang dalam pantang. Sahlah rasa nak tergolek. Kadang sampai rumah dah lewat malam .. pukul 12 tgh malam baru nak sampai rumah. Balik rumah bukan terus tidoqq.. kena pam susu dulu. Terjaga awal pagi pon kena terus pam susu. Walaupun tidur sangat lewat, travel hampir hari- hari tapi Alhamdulillah terasa badan segar dan tak sepenat orang berpantang yang biasa. Memang luarbiasa dengan Shaklee. 

Di situ Kak Nab mula jatuh hati dengan Shaklee. Dan mula nampak Shaklee pilihan terbaik untuk Kak Nab. So Kak Nab tambah pula B Complex dan Ostematrix. lagilah puas hati. Kita hanya bukan dapat kesan yang kita nak sahaja tapi tanpa disangka dapat bonus sekali. Macam Kak Nab fokus nak tambah susu. tapi tak disangka dapat bonus badan segar, mood terkawal, dan lagi best terasa kulit makin licin. Wah ni sudah bagus! Siapa tak nak kan??


panjang lebaq Kak Nab cerita kat hangpa. Nanti Kak Nab share lagi story #shakleeeffect Kak Nab dan family naa..


Teringin nak try shaklee yang super awesome ni:
Whatsapp Kak Nab Segera:
013.3860068

Kita pakat jadi sihat sama- sama 








Kak Nab

A WAHM of a boy and a girl .Alhamdulillah.

No comments:

Post a Comment