KENAPA SUPPLEMENT YANG KITA MAKAN TIDAK BERKESAN??

Assalammualaikum semua yang rajin baca entry- entry Kak Nab. :-)

hari ni Kak Nab nak story pasal >> awat ada yang makan supplement tapi tak dak kesan??Masalah supplement tu ka? tapi, awat orang lain makan elok ja kan? confius juga...

Jom kita kaji kat mana masalahnya. Antara sebab biasa supplement tak berkesan atau tak serap ialah:
1. Kurang minum ayaq (air)! . Air sangat penting .diulang sangat penting. walaupun anda tak makan supplement, TAPI pengambilan air yang cukup adalah sangat penting. Air putih sangat penting untuk usus dan ginjal yang sihat, untuk AWET MUDA, untuk kawal berat badan ( banyak betul khasiat air naa?). Jadi jangan lupa minum air yang secukupnya naa. 2. Badan atau usus yang bertoksin memang akan menyukarkan penyerapan supplement atau vitamin secara 100%. Rugi kan, makan supplement tapi tak dapat kesan 100%. Jadi cam mana nak buat dengan toksin ni??.Detoks (buang toksin ) terlebih dahulu. 


3. Pengambilan supplement atau vitamin yang tak konsisten. Haa ni lagi satu masalah besaq.. seminggu sekali jaa makan supplement dan mengharap perubahan super duper hebat. Supplement atau vitamin adalah pelengkap makanan seimbang kita. kenalah ambil supplement seperti yang disarankan dan KONSISTEN. haa baru betol.ok tu jaa..tips kali ni..nanti kita sambung lagi naa..

Kak Nab
013.3860068

(Sid: 1215924)


Kak Nab

A WAHM of a boy and a girl .Alhamdulillah.

No comments:

Post a Comment