BETUL KE SOYA BAHAYA?? PART 3

BERSAMBUNG DARI ENRTY SEBELUM INI.

siapa belum baca entry Kak Nab sebelum ni tentang Bahaya ke Soya? boleh KLIK SINI  ;-)


JADI MACAM MANA NAK TAHU KACANG SOYA YANG SELAMAT UNTUK KITA MAKAN??




JOM TENGOK apa Ciri-ciri Kacang Soya Yang Selamat:
  • Kacang Soya yang ditanam secara organik.
  • Tidak menjalani proses genetik (NON GMO).
  • Mengandungi 9 asid amino penting.
  • Proses pembuatan untuk menghasilkan soya dengan mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol.
  • Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan.
  • Kacang soya yang diproses tanpa haba. dan diproses pada suhu yang betul.
  • Kacang soya yang ditambah dengan kalsium. Kerana ketika minyak dikeluarkan, soya menjadi makanan berasid  dan dineutralkan dengan penambahan kalsium.

Pastikan Soya yang anda pilih menepati ciri- ciri di atas naa... Kita nak sihat kenalah pilih makanan yang betul betul selamat. Kalau pakai telan jaa semua benda dan mengharap untuk sihat dan kekal sihat sampai tua..cam tak logik di situ kan?

Antara sumber soya yang menepati ciri - ciri di atas adalah:


ESP (ENERGIZING SOY PROTEIN)



Beza memang berbeza.. ESP adalah antara produk Shaklee PERTAMA yang Kak Nab try. hasilnya..memang jatuh cinta. sampai sekarang dah 3 tahun dan tetap puashati. Malah rasa rugi tak kenal ESP Shaklee dari dulu- dulu lagi hihi.


Fungsi ESP ?? uikkk banyak sangat.




Kepada anda yang nak berubah ke SOYA NON GMO . Selamat dan Halal lagi. Sudah semestinya kena pilih ESP Shaklee.

Kebaikan sedia menanti ;-).  

Untuk pembelian Whatsapp Kak Nab di nombor di bawah .



Kak Nab
013.3860068
(Sid: 1215924)




Kak Nab

A WAHM of a boy and a girl .Alhamdulillah.

No comments:

Post a Comment