VITAMIN UNTUK IBU HAMIL YANG CEPAT LETIH

 Jom Kak Nab nak sembang sket pasai pregnancy. Biasanya ramai yang bangun pagi duk fikir macamana nak hadapi keletihan masa hamil. Walaupun keletihan, perasaan luar biasa dan indah mengatasi segala-galanya. Dalam trimester 1 dan 3, keletihan amat terasa lebih-lebih lagi tugasan harian yang tak pernah abis. Berbincanglah dengan doktor anda jika perlu untuk mengatasi rasa bimbang anda.

Punca Letih

Badan anda sedang berusaha untuk menampung perkembangan fizikal bayi. Peningkatan hormon , tahap gula dalam darah dan tekanan darah rendah amat popular dikalangan ibu hamil.


Tips:
  1. Pilihan makanan bernutrien dan kaya dengan protein macam susu rendah lemak, yogurt, kacang, dada ayam, atau mentega kacang.
  2. Elakkan fastfood mcam donut (feveret Kak Nab), candies, atau minuman tinggi kandungan gula, Anda mungkin akan rasa segar, tetapi sementara sahaja! Lepas tu, letih akan datang lebih lama.
  3. Energy drinks mungkin tak selamat untuk bayi, jadi semak dengan doktor anda juga.
  4. Makan setiap 4 jam sekali. Mulakan dengan sarapan seimbang. Cuba sekurang2nya satu makanan bergandum dan buah-buahan atau sayur-sayuran dengan setiap hidangan.
  5. Hadkan kafien.Tidak lebih dari 2 cawan cofee atau 8-auns. Ingat teh, soda dan coklat juga perlu dikira mengandungi Kafien.
  6. Bersenam dengan tetap dan kadar diperlukan.
  7. Dapatkan vitamin untuk ibu hamil terutamanya zat besi, dan mineral .jangan lupa minum air kosong sekurang-kurangnya 10 gelas sehari.


Cadangan pengambilan vitamin Shaklee untuk ibu hamil
  • B COMPLEX - 1 tab daily.   B-Complex ni dah lengkap dgn 8 kumpulan B, termasuklah asid folik.
  • VITA LEA - 1 tab daily. Vita-Lea adalah multivitamin.
  • VIT C - 1 tab daily. Meningkatkan tahap antibodi, natural antihistamine dan sumber kolagen, dan akan mengurangkan tanda Stretch mark
  • OSTEMATRIX - 4 tab daily, merangkumi 1000mg calcium . Setiap satu tab ada 250mg Calcium.  Ostematrix digalakkan pada trimester ke 2.
  • ESP - Bancuh satu sudu ESP ke dalam secawan air dan diminum.  ESP ini akan berikan tenaga berterusan, supaya ibu hamil tak cepat letih.
  • OMEGA GUARD - 1 tab daily dah cukup. Digalakkan pada trimester ke 2 dan ke 3. 

Cadangan jadual makan SET VITAMIN IBU HAMIL SHAKLEE:

Selepas breakfast : Satu Sudu ESP dan 1 biji Vita-Lea.


Selepas lunch : B-Comp, Vit-C dan Omega Guard


Selepas Dinner : 4 biji OsteMatrix.


Ibu- Ibu Hamil yang nak kekal cergas dan bertenaga sepanjang kehamilan boleh dapatkan supplemen terbaik ini dengan whatsapp Kak Nab di nombor di bawah ni :




Hubungi:

Kak Nab
013.3860068
(Sid: 1215924)

Kak Nab

A WAHM of a boy and a girl .Alhamdulillah.

No comments:

Post a Comment