TURUNKAN BERAT BADAN DENGAN INFUSED WATER





Infused water ni apa sebenaqnya? Ramai yang tertanya tanya apa infused water nih.Nama englishnya tak mau kalah naa. Dalam bahasa Melayu nya ialah “air rendaman”. Biaq betoi. Awat nak minum ayaq rendaman segala?

Infused water nih sesuai diambil oleh mereka yang susah nak telan air masak. Kira membuatkan air masak tu boleh lalu kat tekak lah..camtu. Air masak kosong yang tak ada rasa tuh nak telan 3 liter sehari agak menyeksakan bagi sesetengah orang. Tapi tips paling mustahak untuk turunkan berat badan ialah kena banyak minum ayaq kosong.

Bila hangpa campuq buah buahan dalam air kosong tu rasa lebih sedap dan rupa pon sangat cantik. Warna warni ceria gitu. Jadi membuatkan si peminum tidak sabar sabar nak minum air setiap hari. Dan ada nilai tambah di situ bila sambil minum boleh juga kunyah buah buahan kegemaran seperti strawberry, blueberry, timun, nenas dan lain lain lagi. Jadi lebih seronok nak minum. Betul dak?

Cam mana nak buat infused water sebenaqnya? Jom belajaq tips kat bawah ni


AIR
Nak buat infused water wajiblah ada air kan. Jadi jangan guna sebarang air. Pastikan air yang digunakan dimasak dengan betul sehingga mendidih dan sejukkan di dalam bekas tahan panas. Lebih elok gunakan Jug kaca. Ini adalah kerana apabila semua bahan bahan dicampur, ia perlu disimpan selama sekurang kurangnya 2 jam  sebelum diminum.




PILIHAN BUAH BUAHAN
Bukan semua buah sesuai buat infused water ni. Pilih buah yang keras teksturnya dan memberi rasa segar contohnya seperti strawberry, timun, nenas, lemon, kiwi, anggur dan berries. Bila minum air kunyah sekali dengan buah buah.bertambah selera minum air kan?. Buah yang lembik macam mangga dan pisang memang tak sesuai. mau hancuq abis.


TEMPOH PENYIMPANAN
Simpan infused water dalam bekas bertutup dan masukkan dalam peti sejuk. Selalunya ia bertahan selama seminggu. Tetapi untuk memastikan kesegaran buah buahan yang digunakan adalah lebih elok habiskan dalam masa 3 hari sahaja. Ini untuk elakkan buah buah yang direndam menjadi terlalu lembik.

Secara asasnya infused water nih macam minum air mineral biasa, cuma ia lebih berkhasiat apabila ditambah dengan buah buahan seperti disebutkan. Buah buah tersebut terkenal dengan tinggi Vitamin C dan antioksidannya.

Infused Water amat disarankan bagi mereka mereka yang nak turunkan berat badan tapi tak bleh telan air masak banyak- banyak. Lepas ni dah bleh minum ayaq masak 3 liter dah kan..

Tips Super Extra bagi yang serius nak kurus dan turunkan berat serta kurangkan inci ialah :

  • Kawal kalori yang diambil.
  • Air kosong atau infused water 3 liter sehari.
  • Senaman secara kerap.


dan

Amalkan Set Kurus Shaklee.

InsyaaAllah.. anda akan capai target berat badan yang diingini.

Nak dapatkan Set Kurus Shaklee? senang jer..




Hubungi:

Kak Nab
013.3860068
(Sid: 1215924)



Kak Nab

A WAHM of a boy and a girl .Alhamdulillah.

3 comments:

  1. Bole tak saya nak ambil set kurus tapi taknak senaman dan control makan

    ReplyDelete
  2. Boleh whatsapp ke nombor ni 013 3860068. Nanti kak nab explain 😉

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete