SET BERPANTANG TERBAIK

Bismillah. 
Moga semua urusan dipermudahkan harini.

Selalunya, bila semua orang search di internet set berpantang shaklee senaraikan vitamin je. Kenapa tak macam set berpantang yang lain ye? betul tak? 

Tetapi set lengkap Shaklee paling berkesan ,insyaAllah. Set yang dipercayai bertahun-tahun oleh ramai ibu-ibu di Seluruh Malaysia. Sekiranya bayi mempunyai jaundis, ibu tidak boleh mengambil sebarang jamu. Oleh itu, pemakanan vitamin boleh membantu para ibu memperoleh khasiat yang mereka perlukan dan ia selamat untuk ibu dan bayi yang jaundis.


Keistimewaan Set Berpantang Shaklee ini ialah ia bukan sahaja memulihkan dalaman ibu sahaja, malah apabila cepat pulih dan sihat dari dalam, sekaligus luaran pun akan turut cantik dan berseri malah badan akan terasa lebih bertenaga seolah-olah macam bukan orang baru bersalin pun.

Antara fungsi vitamin yang best dalam Set Berpantang Shaklee :B-Complex
Membekalkan sumber vitamin B yang diperlukan ibu dan bayi yang menyusu badan Kumpulan vitamin B lengkap yang sangat penting untuk menjaga kesihatan saraf.

Memberi tenaga kepada ibu yang sedang berpantang yang waktu tidurnya tidak menentu. Membantu mengelakkan ibu daripada menghadapi tekanan/meroyan. 
Meningkatkan kadar metabolisme ibu agar tidak cepat penat.

Vitalea (multivitamin) 
Multivitamin terbaik yang padat dengan vitamin dan mineral yang diperlukan oleh ibu.

Membantu ibu-ibu mendapat zat dan nutrisi yang lengkap sepanjang tempoh berpantang. Mengandungi zat besi yang penting untuk pembentukan sel-sel darah merah bagi menggantikan kehilangan darah yang banyak semasa bersalin.

Membantu mengekalkan komposisi zat besi dalam susu ibu pada paras yang mencukupi untuk keperluan tumbesaran bayi. 
Memberi stamina dan tenaga untuk ibu yang perlu berjaga malam

Zinc Complex 
Mineral yang sangat penting untuk membantu penyembuhan luka luaran dan dalaman. Membantu Mengelakkan rambut ibu daripada gugur terlalu banyak .

Vitamin C 
Bersifat Sustained-Release – setiap 100 mg dilepaskan pada setiap jam bagi memenuhi keperluan vitamin C secara berterusan dalam tubuh ibu. 
Membina antibodi dalam badan ibu dan menyalurkannya kepada bayi melalui penyusuan susu ibu. Membantu menyembuhkan luka jahitan dengan lebih cepat.
Membantu meningkatkan penyerapan vitamin C dengan lebih efektif .

Ostematrix (kalsium) 
Mengandungi kalsium yang merupakan komponen penting dalam susu ibu selain protein dan air. Membantu ibu mendapat rehat yang mencukupi dan tidur yang berkualiti (lebih nyenyak).
Melegakan otot dan saraf ibu serta mengelakkan terjadinya tekanan Mengelakkan ibu daripada berasa lenguh dan sakit gigi akibat kekurangan kalsium .
Mengandungi magnesium yang dapat membantu ibu terhindar daripada sembelit.


Hubungi:

Kak Nab
013.3860068
(Sid: 1215924)

Kak Nab

A WAHM of a boy and a girl .Alhamdulillah.

No comments:

Post a Comment