KENAPA PERLU DETOX???






APA ITU DETOX?
Detox atau detoksifikasi adalah merupakan suatu proses pembersihan dari segala macam kotoran dan racun-racun yang secara tidak sengaja atau tanpa kita sedar telah masuk di dalam badan kita dalam jangka masa yang lama.


JENIS- JENIS DETOX:

  1. Detox Parasit.
  2. Detox Logam.
  3. Detox Usus.
  4. Detox Hati.
  5. Detox Seluruh Badan.

10 SEBAB KENAPA PERLU DETOX??

1. Buang toksin dari dalam badan.
Pendedahan jangka panjang toksin (bahan cemar alam sekitar, bahan kimia, pengawet, racun perosak, logam berat dan sisa buangan industri) menjejaskan metabolisme, tingkah laku, sistem imun dan menyebabkan penyakit. Toksin ini tersimpan dalam badan melalui tisu dan sel-sel di seluruh tubuh termasuk otak selama bertahun-tahun (mengikut umur anda).


2. Mencegah penyakit kronik.

Toksin ini menjadi penyebab kepada penyakit kronik seperti kanser, penyakit jantung dan banyak lagi. Badan kita juga berfungsi untuk membuang toxin untuk menjadikan badan kita sihat, walaubagaimanapun sistem dalam badan kita telah “overload” dan tidak mampu untuk membuang kesemua toksin ini. Ini menyebabkan pelbagai komplikasi dalam badan yang membawa kepada penyakit. Detox membantu dan meningkatkan keupayaan badan kita untuk menyingkirkan toksin secara semulajadi.


3. Meningkatkan fungsi sistem imun.

Badan kita mempunyai sistem imun yang berfungsi untuk melawan penyakit. Detox membantu badan untuk berfungsi dengan baik.


4. Mendapat berat badan yang ideal.

Toksin menjejaskan keupayaan semulajadi badan untuk membakar lemak dan menyebabkan kepada pertambahan berat badan, kencing manis, penyakit jantung dan tekanan darah tinggi. Detox menyingkirkan toksin dalam badan dan membantu mendapatkan berat badan yang ideal.


5. Melambatkan proses penuaan.

Detox menyingkirkan bahan radikal bebas, logam berat yang menyebabkan proses penuaan menjadi cepat (umun baru 30 tahun tetapi kelihatan seperti 40 tahun). Detox meningkatkan proses penyerapan nutrien dan membantu untuk melambatkan penuaan.


6. Meningkatkan kualiti hidup.

Badan kita tidak berasa selesa apabila mempunyai banyak toksin yang menyebabkan sakit sendi, sakit kepala, gangguan sistem pencernaan, masalah tidur dan kurang tenaga.


7. Meningkatkan tenaga.

Detox dapat meningkatkan tenaga dari segi fizikal dan mental.


8. Meningkatkan kualiti kulit.

Toksin menyebabkan kulit kelihatan tidak cantik dan kasar. Detox membantu membuang bahan yang menyebabkan kulit tidak cantik, jerawat dan bisul.


9. Mental dan emosi yang jelas.

Detox memberikan anda keyakinan yang meningkatkan keupayaan untuk mengurus kehidupan dengan lebih berkualiti.


10. Mengembalikan kesimbangan dalam sistem badan.

Detox mengembalikan kesimbangan dalam sistem badan iaitu semua sel, tisu, organ, sistem dalam badan dapat berkerjasama untuk kesihatan yang optima. 



TANDA BADAN ANDA PERLUKAN DETOX:


  1. Kulit Kusam dan berjerawat.
  2. Berat badan naik mendadak.
  3. Sembelit.
  4. Mudah penat.
  5. Stress tak abis abis.
  6. Mudah jatuh sakit.
  7. Sukar tidoq malam.
  8. Mudah Lupa.
  9. Makan supplement atau ubat tapi tak dak kesan. Pasai badan tak dapat serap nutrisi sepenuhnya.
  10. Selera luarbiasa terutama pada makanan hat yg manis2.



Siapa yang terang2 ada tanda2 kat atas ni hangpa harus sgt buat detox.

Jom Detox dengan shaklee.


Siapa nak Join Group Detox start 19 November 2016 ni ??
Detox Biasa dan Sekali harung Dengan Detox utk Ibu Menyusu.

Hangpa serious nak tahu lebih lanjut dan nyahkan toksin??
Sekali harung Dengan Detox utk Ibu Menyusu


Hubungi Kak Nab 013.3860068





Kak Nab

A WAHM of a boy and a girl .Alhamdulillah.

No comments:

Post a Comment