Ceritanya bermula pada tahun 2013 bila kak nab tibe2 terbersalin awal dr jangkaan. so bila baby pramatang mmg kene duduk hospitallah kan. Berulang aliklh kami ke hospital menghantar susu dan tgk baby.
Dari putrajaya ke hkl,camtulh rutinnye. dgn harapan baby sihat dan hari2 ke hospital soalan wajib kami tanye kat nurse ialah "berapa berat baby hari ni?".. sebab bile berat cecah 1.80 kg dan baby sihat br bleh discharged. So susu yg ibu supply ni kene cukup dan mengenyangkan baby.Mula lah berdebar2 masa tu..sebab takut susu tak cukuppp..erkk..
Time tu lah mula terpikir nak survey booster susu. Tambah pulak kak nab mmg tak boleh makan jamu berpantang. Sebab gastrik agak teruk dari anak pertama dulu pon kak nab x boleh mkn jamu berpantang.So badan mmg sgt penat dan tak larat.So bile kak nab google mmg dpt byk info menarik tertarik pasal set menyusu shaklee ni..Memang ramai yg suggest set menyusu shaklee.
Kak nab pon try beli alfalfa dan esp.Sgt tak sangka kak nab  rasa fresh dan bertenaga walaupun dlm pantang. Rasa lega dan  selesa sangat badan. rugi rasa tak kenal shaklee dari dulu lagi. Pengalaman berpantang dan menyusukan anak pertama memang tak dapat dilupakan.Baby menangis kelaparan. tapi susu x cukup satu hal dan tak mengenyangkan baby satu hal. Lagi ibu stress lagi susu merundum..kesian kat baby masa tu.
Kak nab tak nak perkara sebegitu berulang utk anak kedua.Itulh sebab utama kak nab cari booster susu dan memang tak sia sia bila try shaklee. Alhamdulillah sangat berpuas hati. Kepada ibu2 yang ade masalah yg sama.jangan tunggu lama2 . Nanti badan penat mulalah nak emosi kan. bila emosi memanjang, susu pon kurang.
jumpe lagi di coretan seterusnya.. :-)

Kak Nab

A WAHM of a boy and a girl .Alhamdulillah.

No comments:

Post a Comment